De tweeëndertigjarige Margot Heijne heeft een nare scheiding achter de rug. Ze probeert haar leven op orde te krijgen en haar zelfvertrouwen terug te winnen. Haar nieuwe leven komt in een gevaarlijke stroomversnelling terecht als ze Leon Wagner ontmoet, een mysterieuze, dominante man met een bijzondere vriendenkring, die wel erg veel invloed op haar krijgt…

Close-up gaat over het najagen van dromen, onzeker zijn over je lichaam en het bepalen van grenzen.

Print

Dit boek heb ik geleend van mijn lieve vriendinnetje C. Zij was er erg van onder de indruk en wilde mij de kans geven om ook te kunnen genieten van Esther Verhoef, en haar schrijftalent. Zij weet immers dat ik dol ben op literaire thrillers. Ik begon enigszins sceptisch te lezen. Vriendinnetje C. heeft een voorliefde voor romans, en ik was dan ook bang dat het boek niet bij mijn interesses zou passen. Maar jeetjemina, wat een knallend boek is dit! Margot Heijne biedt voor veel vrouwen herkenning, en naarmate het verhaal vordert word je stapelverliefd op Leon Wagner. Het verhaal is onvoorspelbaar, grijpt je iedere keer weer aan en is herkenbaar. Het is zo realistisch geschreven dat ik af en toe vergat dat Margot Heijne niet echt bestaat en bovendien geen vriendin van mij is. Het is lang geleden dat ik zo’n goed boek heb gelezen! Inmiddels ben ik begonnen aan Tegenlicht (ook geschreven door Ester Verhoef). Ja Esther, ik geloof dat je er een fan bij hebt.

Kortom, Close-up krijgt van mij een dikke 8.5. Ik kan geen genoeg krijgen van de manier waarop Esther Verhoef schrijft, dus geloof me: jullie gaan hier nog veel van haar horen. Ik raad Close-up zeker weten aan, ook voor de lezers onder ons die normaliter niet van thrillers houden.

Close-up @ WordPress: