Ik heb een hekel aan hardlopen. Ja, echt.. ik vind het niet leuk om te doen. Ik ben continue mijn grenzen aan het verleggen. Het voordeel van grenzeloos zijn is dat het me lukt om te blijven rennen, hoe zwaar en moeilijk ik het ook vind om door te gaan. Heel de hardloopronde ben ik eigenlijk gewoon kwaad op het hardlopen (oké, dat is vreemd). Ik vraag me af waarom ik zo nodig wil hardlopen en waarom ik er ooit aan begonnen ben. De hele ronde denk ik dat ik het niet langer volhoud. Ik heb er de pest in. Het is moeilijk om daadwerkelijk te gaan lopen en als ik eenmaal bezig ben, dan vind ik het ook echt verschrikkelijk.

De logische vraag die volgt vanuit deze confession is: waarom doe je het dan? Hier mijn redenen op een rijtje! 😉

  1. Het uurtje dat ik aan het hardlopen ben, denk ik alleen maar aan hoe erg ik hardlopen haat. Er is geen ruimte voor iets anders in mijn hoofd. Het is just me en mijn haatgevoelens jegens hardlopen.
  2. Achteraf voel ik me gek genoeg eventjes helemaal top. Het duurt een paar minuten om op adem te komen, maar daarna… heb ik weer energie voor tien!
  3. Hardlopen staat symbool voor het leven (voor mij dan). Het niet opgeven tijdens het hardlopen, geeft mij de moed om ook niet op te geven nu ik in de zwaarste periode van mijn leven zit. Ik heb wellicht niet alles onder controle, maar ik heb wel een keus: ik ren door of ik stop.
  4. Ik heb een reden om naar te buiten gaan en niet hele dagen achter de televisie te hangen.
  5. Natuurlijk heeft hardlopen ook het voordeel dat ik wat meer vet verbrand. Ik kan er niet meer tegen dat mensen me er voortdurend op wijzen dat ik ben aangekomen – leave me the piep alone! 😉
  6. Je kunt zelf bepalen wanneer je gaat hardlopen. En…het is nog gratis ook! Helemaal top!
  7. Je krijgt een vreemde connectie met anderen die ook hardlopen. Het is leuk om er over te praten. Je hebt een gedeelde interesse. Als je hardlopers tegenkomt, dan zeg je elkaar sowieso gedag. Gezellige boel dus!
  8. Het is gewoon tof om te merken dat het steeds iets beter gaat en je steeds iets sneller loopt. Iedere keer loop je ook net iets verder. Dat is toch leuk?
  9. Ik voel me gewoon gezonder dan voorheen. Het voelt gezond om te sporten. En gezondheid…tjah, dat is toch stiekem wel reden nummer één.
  10. Oh, en RunKeeper is sowieso een aanrader voor ieder die bij de hardloopclub wil horen! 😀