I’m scared that I’m not myself in here and I’m scared that I am.

Orange is the New Black (komedie/drama) is een Amerikaanse televisieserie die ontwikkeld is voor Netflix (hier is de serie dan ook te bekijken). De serie is gebaseerd op de gelijknamige autobiografie van Piper Kerman.

De New Yorkse Piper Chapman (gespeeld door Taylor Schilling) verruilt haar comfortabele leven voor een oranje overall, nadat ze veroordeeld is tot 15 maanden gevangenisstraf voor het transporteren van drugsgeld voor Alex Vause (Gespeeld door Laura Prepon). Alex  is een internationale drugssmokkelaar en de voormalige geliefde van Piper. In de vrouwengevangenis vindt Piper strijd en kameraadschap binnen een eigenaardige groep gevangenen. Het tweede seizoen is vanaf 6 juni te bekijken via Netflix.

Afbeelding

Orange is the New Black stond in de categorie: ‘populair op Netflix’. Ik werd er nieuwsgierig naar. Zodoende heb ik besloten om deze serie te gaan kijken. Iedere aflevering begint met een geweldig liedje dat nog voor uren – wellicht dagen – in je hoofd blijft zitten. Heerlijk nummer!

Aanvankelijk vond ik Orange is the New Black helemaal niet leuk. Het deed me te veel denken aan de series die op Comedy Central te bekijken zijn. Die series zijn gewoon niet echt mijn ding. Vind je deze series helemaal geweldig? Dan is Orange is the New Black echt een aanrader! Ik moest de eerste afleveringen van het eerste seizoen me er echt doorheen bijten. Het was me iets te ordinair en te plat. Orange is the New Black is niet het genre waar ik normaal in geïnteresseerd ben. Het is dan ook heel opmerkelijk dat ik gedurende de serie het verhaal steeds meer ben gaan waarderen. De serie wordt in het verloop van het verhaal, naar mijn mening, interessanter en leuker om naar te kijken.

Ik vind het acteerwerk niet geweldig. De kanttekening, die ik hier dus bij moet plaatsen, is dat het niet het soort serie is waar ik normaal graag naar kijk. De humor is plat. De personages kan ik niet echt heel serieus nemen. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat ik het acteerwerk niet fenomenaal vind. Taylor Schilling doet me vrij weinig als Piper Chapman. Laura Prepon krijgt van mij meer credits voor haar rol als Alex. Ik ben er op dit moment ook niet echt over uit of ik seizoen 2 wil gaan kijken.

De eerste afleveringen vond ik geen klap aan, maar uiteindelijk kon ik het verhaal wel waarderen. Ik heb niet echt gelachen om de humor en de gevoelige momenten raakten me niet echt. Vandaar dat ik Orange is the New Black het volgende cijfer geef: 6,5.

Orange is the New Black @ WordPress