Tell me something I can hold on to forever and never let go.

The Age of Adaline is een Amerikaanse romantische film uit 2015, geregisseerd door Lee Toland Krieger. De hoofdrollen worden vertolkt Blake Lively en Michiel Huisman.

The Age of Adaline is te huren via interactieve televisie van KPN. 

Films kies ik altijd heel doelbewust, simpelweg omdat ik het niet trek om (meer dan) anderhalf uur naar een slecht verhaal te kijken. The Age of Adaline trok mij juist aan vanwege het verhaal en uiteraard de hoofdrolspelers. Michiel Huisman is een Nederlandse acteur en Blake Lively speelt tevens in een serie die ik graag volg: Gossip Girl. Ik had er niet heel hoge verwachtingen van, omdat ik zowel Michiel als Blake niet bijzonder goed vind acteren. Blake heeft mijn verwachtingen wel overtroffen. Adaline is bijna het tegenovergestelde van Serena van der Woodsen, en beide types speelt ze dan toch wel erg overtuigend. Adaline is heel ingetogen, terwijl Serena heel extravagant is. Blake’s lichaamshouding was in The Age of Adaline totaal anders dan in Gossip Girl. Ik heb altijd aangenomen dat Blake in haar privéleven een soort van Serena is, maar hier klopt waarschijnlijk helemaal niets van. Ik heb haar dan ook gigantisch onderschat! 

De film ging mij net iets te langzaam, en veroverde mijn hart helaas niet. Het was een beetje te voorspelbaar en soms iets te overdreven zoetsappig. Ik kon er wel enigszins van genieten, maar het is wel een film die ik weer heel snel vergeten ben. Jammer, want het verhaal is wel ijzersterk. 

Wat is het cijfer dat ik ga geven? Ik geef The Age of Adaline een 6. Ik raad de film niet aan. Het is leuk, maar niet boeiend. Helaas! 

The Age of Adaline @ WordPress