Woensdagmiddag had ik een gesprek met één van mijn leidinggevenden op het werk. Iedereen werd op gesprek gevraagd, dus ik vroeg me al geruime tijd af wat er aan de hand is. Het gesprek kwam er uiteindelijk op neer dat de store onwijs slecht presteerde ten opzichte van het landelijke gemiddelde qua klantvriendelijkheid én omzet. Er waren zelfs klachten binnen gekomen over collega’s die klanten schoffeerden en met eigendommen van klanten gooiden. De leidinggevende zei nadrukkelijk dat ik niet degene ben waar klanten klachten over hebben. Er staat te weinig personeel op de receptie, wat gevolgen heeft voor de gehele winkel. De sfeer onderling is niet te pruimen, en daar willen de leidinggevenden wat aan veranderen. Ik geef ze hierin groot gelijk, want die donkere sfeer heeft vanaf begin af aan mijn plezier in werken ontnomen. Ik ga altijd met tegenzin naar mijn werk, enkel en alleen omdat sommige collega’s onwijs onaardig tegen mij doen. 

De slechte prestaties hebben echter ook nog een essentiële consequentie voor het personeel – waaronder ik dus. Het personeel mag alleen nog maar het minimale aantal uren werken. Dit betekent voor mij dat ik nog maar vijf uurtjes per week mag werken. Bij degenen die minimaal 20 uur werken, worden deze uren nu verdeeld over zes dagen. Ik vind het een aparte keuze, want hiermee bevorder je de sfeer niet. Daarnaast is het vreemd, omdat er een tekort is aan personeel op de receptie en hun oplossing is vervolgens om personeel nog minder uur te laten werken. Mijn contract wordt sowieso niet verlengd, wat ik overigens niet erg vind. Het was nooit mijn bedoeling om hier jaren te blijven werken. Het zijn vooral de uren die me nu persoonlijk en financieel raken. Het heeft een nare nasmaak bij me achtergelaten. 

De commerciële sector is misschien in deze zin juist helemaal niets voor mij. Het draait allemaal om de cijfertjes en centjes. Het personeel is duidelijk vermeld dat zij de veranderingen moeten accepteren, en zo niet, dat zij dan mogen vertrekken. Er is geen interactie, geen sociaal plan.. Gewoon take it or leave it.