Na een leuk – en vooral heel erg druk – weekend is het weer tijd om te werken. Ik merk dat ik stiekem steeds minder zin heb om te werken. Misschien komt het ook wel door de helse dagen waarop we simpelweg met te weinig mensen op de werkvloer staan. Het is dan zo hectisch en stressgevend dat het gewoon niet meer leuk is. Laten we hopen dat het vandaag allemaal iets vlekkelozer gaat verlopen dan vorige week. Fingers crossed. 

Vriendinnetje F. – waarmee ik het leuke weekend heb beleefd – zit vanaf vandaag met een burn out thuis. Ze was al enkele weken haarzelf niet, en dit had een impact op haar hele leven. Het heeft zelfs een grote invloed op haar relatie. Het verbaast me hoe asociaal werkgevers kunnen reageren op een burn out. Vriendinnetje kreeg te horen dat zij haar bazin helemaal de klote inhelpt door juist nu hiermee te komen. De houding van haar bazin is precies de reden waarom het zo ver is gekomen. Nu is vriendinnetje bang dat haar bazin al haar kasten en haar computer gaat uitpluizen, om haar later te kunnen aanspreken op alles wat ze fout heeft gedaan. Ik ben blij dat ik niet in de schoenen van vriendinnetje sta. Ik had het niet jaren kunnen volhouden. Ik had het al veel eerder opgegeven. Wat moet het naar zijn om met zo’n sfeer te moeten werken. 

Wellicht moet ik dus maar minder klagen over mijn werk. Desalniettemin ga ik vanaf overmorgen maar wel weer solliciteren. In de hoop dat ik iets vind wat beter bij me past. Waar ik wel plezier uit kan halen… De leidinggevenden plannen me steeds vaker in. Ergens moet dat een goed teken zijn, maar dat staat lijnrecht tegenover de kritiek die ik dagelijks krijg. Ik voel me niet gewaardeerd, en ik kan daar blijkbaar niet echt mee omgaan. Sfeer. Het is allesbepalend voor mij. Het maakt of breekt de manier waarop ik naar mijn werk ga. Ik weiger dag in dag uit te accepteren dat ik mijn werk haat. Ik verander liever iets dan me neer te leggen bij wat ik niet kan verdragen. De dood van mijn moeder heeft dit alleen maar versterkt. Waarom zou je zoveel tijd verspillen aan iets waarvan je hart ingeeft dat het het niet waard is?