Ik heb volgens mij last van een writers block. Het scherm van mijn telefoon blijft al enige tijd wit. Normaal gesproken weet ik altijd precies wat ik wil schrijven en waarom. Nu wordt het een verassing waar deze blog over zal gaan. Ook weleens leuk toch? 😉 

Dochterlief lijkt haar draai weer enigszins te vinden. Ze heeft weer motivatie gevonden om goed haar best te doen op school. Ze komt met cijfers thuis waar je halleluja door gaat zeggen. Mijn kanjer heeft even een momentje nodig om haar plekje weer te vinden, en het lukt haar steeds beter. Ze begint binnenkort met tennisles. Wij kijken daar beiden onwijs naar uit. Voorlopig moeten we het helaas nog wel eventjes bij kinderfysiotherapie houden. Geduld wordt beloond zeggen ze, dus laten we daar dan ook maar vanuit gaan. 

Ik ga niet altijd even ‘pedagogisch verantwoord’ om met dochterlief. Soms ben ik volgens het boekje ‘veel te lief’ en geef ik te weinig grenzen aan. Dochterlief lag pasgeleden huilend in haar bed en dan laat ik haar zonder aarzelen in mijn bed slapen. Wanneer ze ondeugend is geweest, dan bespreken we wat, wanneer, waarom en met wie. Ik geloof niet in straf geven. Het is veel belangrijker om inzicht te krijgen in de redenen achter ondeugend gedrag en hoe we het kunnen voorkomen. Ondanks mijn ‘niet pedagogisch verantwoord’ opvoeden heb ik een onwijs lief, sociaal en beleefd kind. Soms (nou ja, heel vaak) van het boekje afwijken blijkt in ons geval dus helemaal niet zo slecht. Nu moeten we uiteraard nog wel even de pubertijd afwachten. 

Vanaf vanavond heb ik weekend. Morgen ga ik sowieso naar de eclipse kijken, samen met dochterlief koken (naar haar eigen recept) en thee drinken met een vriendinnetje. Zaterdag gaan we appels met chocoladeglazuur maken. Dochterlief blijft bij tante slapen. Dan wordt het dus een filmavondje voor mij. Zondag ga ik naar opa en oma, en wellicht ook nog even langs papa. Het is even afwachten in hoeverre ik dan nog energie over heb. Ik kijk in ieder geval heel erg uit naar het weekend. Vandaag heb ik dan ook totaal geen zin om te werken… Maar dat is op zich niets nieuws. 😉 Nog 5 uurtjes te gaan. Wish me luck!