20140908-184035-67235553

Ik ben door Narda genomineerd voor de ‘Blogger Sunshine Award’. Ik wil haar hier ontzettend voor bedanken. Overigens wil ik haar niet alleen voor deze nominatie bedanken. In mijn weblog-wereld is Narda namelijk één van mijn eigen zonnestraaltjes. Nog meer dan voor de nominatie, wil ik haar dan ook bedanken voor het schrijven van haar blogs en de onwijs inspirerende reacties die ze op mijn blog achterlaat. Narda, je bent een toppertje! Xx ❤

De regeltjes met betrekking tot deze Award zijn als volgt:
1. Show het logo van de Award (check).
2. Uit je waardering naar de blogger die jou genomineerd heeft (dubbel check).
3. Deel 7 feitjes over jezelf (check).
4 Nomineer 15 bloggers en link naar hun site (komt nog niet eens in de buurt van een check).
5. Contacteer deze bloggers en laat ze weten dat ze zijn genomineerd (check check..yeah!).

Here we go. 😉

Feit #1. 

Ik werk bij een overheidsinstantie, als maatschappelijk werkster. Ik voel me echter meer socioloog dan maatschappelijk werkster en stiekem is dat ook niet zo vreemd, want technisch gezien ben ik niet opgeleid tot maatschappelijk werkster. Ik ben van origine een sociaal pedagogisch hulpverleenster. En ja, dat is een wezenlijk verschil! Mijn cliënten vinden het overigens juist heel fijn dat ik methodologisch wat achterloop op de maatschappelijk werkers om mij heen. Zij waarderen het vooral dat ik naast hen ga zitten als we samen reizen en juist misschien niet altijd even talentvol ben als het gaat om communicatieve vaardigheden. Ik zeg: #team #sph!

Feit #2.

Ik vind het héérlijk om van alles in mijn eentje te doen. Als ik ergens heen wil en er is niemand die met me mee wilt, dan laat ik dat zeker geen reden zijn om niet te gaan. Soms vind ik het juist heerlijk om niet te hoeven praten over koetjes en kalfjes. Dan kan ik optimaal genieten van de omgeving om mij heen, zonder het in woorden te moeten omschrijven. Maar…alleen naar de kapper? Dat durf ik niet. Ik vind het verschrikkelijk om in situaties te belanden waarin ik niet zelf het gesprek kan leiden.

Feit 3.

Overal waar ik kom zeg ik daadwerkelijk iedereen gedag. Het gaat zo automatisch dat ik bijna zou stellen dat het onbewust gaat. Het effect op mensen door hen simpelweg te begroeten is geweldig. Vooral in grote steden zie ik dikwijls een grote smile op de gezichten van mensen als ik hen begroet. Daar doen we het voor, toch?

Feit 4. 

Ik wil lach rimpels. Ja, echt waar! Ik wil ze zo graag. Ik vind vrouwen met lach rimpels iets moois uitstralen. Eigenlijk was ik er vanuit gegaan dat ik ze inmiddels ook zou hebben, maar helaas… (nog) geen rimpeltjes te bekennen. Het is misschien een beetje vreemd om hier over te klagen, maar ik vind het niet leuk dat ik er veel jonger uitzie dan dat ik daadwerkelijk ben. Aan dochterlief vragen kinderen/volwassenen of ik haar zus ben. Alcohol kopen is altijd problematisch, met rode wangen laat ik dan mijn identiteitskaart zien. En eigenlijk wordt het ook best vervelend om die verbaasde kopjes te zien als ik vertel dat ik toch echt richting de dertig ga. Om nog maar niet te spreken over: Laat dan je ID zien? Ik geloof je niet! En oh ja, jonge mannetjes worden verliefd op me. De oudere mannen zien me helaas niet staan (die denken vast dat ik nog een tiener ben, aaargh!).

Feit 5. 

In mijn jeugd heb ik veel verhalen geschreven, waarvan er ooit een aantal zijn gepubliceerd in een bundel met verhalen. Helaas heb ik het boek ooit weggegooid omdat ik me er voor schaamde dat mijn moeder het aan iedereen liet lezen. Weg bundel. Weg herinnering.

Feit 6. 

Ik durf geen auto te rijden. Sterker nog, ik ben ervan overtuigd dat ik ongelukken zal veroorzaken. Iedereen lijkt zich te storen aan het feit dat ik geen auto rijd, behalve ikzelf. Zelf vind ik treinen/bussen helemaal niet verkeerd. Heerlijk een boekje er bij. Het is zelfs een manier van ontspannen!

Feit 7.

Mijn horoscoop is weegschaal en wat betekent dat? Juist, ik ben jarig deze maand.

Nu is het tijd voor mijn eigen nominaties! Dat gaan er geen vijftien worden, want dat bewerkstelligt alleen maar de inflatie van deze Award. Nee, het moet wel bijzonder zijn! Een aantal van mijn zonnestraaltjes is al genomineerd en nog een keertje nomineren lijkt me overbodig. Wie nomineer ik dan wel?

  • Om te beginnen nomineer ik Adam op Verkenning. Oh ja, ik ben een fan van Adam en niet alleen van zijn blog – die overigens perfect reflecteert hoe hij is. Hij is behulpzaam en onwijs aardig. Hij is één van mijn zonneschijntjes die me via hier ondersteunt. Hij weet soms net het andere perspectief te bieden wat ik nodig heb om door te gaan.
  • Natuurlijk nomineer ik ook zonneschijntje Shiva die een combinatie van leerzame blogs én waardevolle reacties te bieden heeft. Weer zo iemand waar ik veel aan heb. In één woord: een TOPPER!
  • Folkertrath nomineer ik ook. 😉 Prachtige gedichten, ontroerende reacties… weer zo’n toppertje in deze weblog-wereld.
  • En hierbij nomineer ik alle anderen die iets betekenen voor mij, ons, de rest van de wereld… Bedankt voor het delen van jullie ervaringen. Bedankt voor wie jullie zijn! You make the world a better place. ❤

images