Ik weet dat mijn stemming zo veranderlijk is al het weer. Gedachten, gevoelens, gedrag: iedere dag is het weer een verrassing hoe het zich zal manifesteren. Vandaag voel ik me verrassend goed. De momenten waarop ik me beroerd en verdrietig voel worden steeds sneller verdreven. De dagen dat ik het leven kan handelen worden steeds langer.

Telkens als ik me wat minder voel, dan denk ik dat ik gek aan het worden ben. Ik heb zo vaak gehoord dat ik niet spoor, dat ik anders ben. Meteen de main reason waarom ik geen zin meer heb in psychologen/psychiaters. Eerder besefte ik me niet wat die etiketten met me hebben gedaan. Nu weet ik dat het er voor heeft gezorgd dat ik mezelf een etiket op heb geplakt. Mijn zelfbeeld is totaal anders dan de werkelijkheid. Voor mijn gevoel ben ik abnormaal, terwijl anderen me er juist vaak op wijzen dat het normaal is dat ik zo reageer. Ik ben niet ziek in mijn hoofd. Ik ben aan het strugglen. Mijn body and mind zijn zich aan het aanpassen op de nieuwe situatie en ja, dat kost tijd. In korte tijd ben ik veranderd en ook dat kost tijd om te accepteren. Vreemd dat ik het dan soms ook allemaal niet meer weet? Nee!

Ik moet mezelf tijd en ruimte geven. De lat wat minder hoog leggen. Af en toe mag ik janken als een koe, op andere momenten mag ik best humor gebruiken om te ventileren, natuurlijk hoef ik niet altijd aardig te zijn, werken mag ik leuk vinden en ja, ik mag soms best gek worden van mezelf. Ik moet er op vertrouwen dat de onbewuste mechanismen in mij precies weten wat ze doen. Misschien merk ik het vandaag nog niet, maar wellicht morgen wel of de dag daarna of de dag daarna..

Laat ik me voor vandaag op de positieve dingen richten;

  • Mama is over de helft van de bestralingen! Daar is zij zelf heel blij mee. 🙂 En zoals ik al eerder zei: is mama blij, dan ben ik blij.
  • Mama krijgt een pruik en ze vindt het leuk. Ze gaat een heel andere coupe kiezen. Ze houdt wel haar donkere haar.
  • Volgende week heb ik eindelijk een vaatwasser! Weg met het vervelende klusje. Hello comfort!
  • Vandaag ga ik fietsen met dochterlief. We sluiten het af met een milkshake.
  • Morgen ga ik hardlopen. Ik mag me body and mind best een beetje helpen met het aanpassen op… Hoe kun je verwachten dat dingen anders gaan verlopen, als je zelf niks veranderd? 😉
  • Het leven loopt zoals het hoort te lopen. I put my trust in God. ❤

Deze blog is in naam van jou,
Mijn heldin, mijn beste vriendin, mijn leven.
Maar vooral mijn moeder.

KLIK HIER VOOR MIJN ACTIE BIJ STOPHERSENTUMOREN.NL