Stichting STOPhersentumoren.nl is een onafhankelijke organisatie gedreven door enthousiaste vrijwilligers, waaronder veel patiënten en hun naasten. Zij ontvangen geen inkomsten via subsidies van de overheid of andere instanties en zijn volledig afhankelijk van onze support. Door onze giften zijn zij in staat meer onderzoek op het gebied van primaire hersentumoren te stimuleren. De uitvoering van het benodigde onderzoek kan alleen plaatsvinden als er voldoende financiële middelen beschikbaar zijn. Deze middelen komen altijd van donaties. Ongeveer zeventig procent van het onderzoek naar hersentumoren wordt gefinancierd met donatiegelden. 

Iemand is zo ontzettend lief geweest om een donatie te doen aan STOPhersentumoren.nl via mijn actie ‘Share the message’. Mijn dank is zeer groot. Bless you!

Vandaag heb ik Linda Magazine benaderd om het blad te attenderen op ‘Share the message’. Het heeft (nog) geen vruchten afgeworpen, maar ik geef niet zo snel op. Ik denk dat iedereen het met me eens is dat een mensenleven meer waard is dan wat dan ook op deze wereld. Waarom is het op de dag van vandaag dan vooral een financiële kwestie als het gaat om prognoses? Iedere week sterven er twee kinderen door een hersentumor. Dat zijn er iedere week twee teveel! Een hersentumor zorgt voor de meeste slachtoffers onder kinderen met kanker, omdat andere kankersoorten hogere genezingspercentages hebben. Kom in actie en help de toekomst om te buigen. 

Dit is nogal een treurige reclamespot waarin helaas wel de bittere waarheid wordt verteld. Ik raad aan het niet te kijken als je erg gevoelig bent. 

Maar goed, ongewoon gewoon. Dat is de beste beschrijving die ik vandaag kan geven. Een ontroerend mooie dag gehad samen met dochterlief en mama. Even die sluipmoordenaar op de achtergrond. We zijn naar een binnenspeeltuin, buitenspeeltuin, kinderboerderij, de stad en de Mac Donalds geweest. Zo is mama. Ze behandelt dochterlief als een prinsesje. Haar wens is ons bevel, aldus mama. 😉

De sluipmoordenaar was op de achtergrond, maar kraste weleens door deze mooie dag. Mijn moeder die wil benadrukken dat haar – gloednieuwe – televisie echt naar dochterlief moet gaan als zij komt te overlijden. Mijn iets wat botte antwoord op de verkoper die onvriendelijk tegen mama zei dat zij wel op haar beurt moet wachten. Dochterlief die vraagt waarom we niets met de hele familie zijn gaan doen. Mijn uitleg dat oma zich soms ziek voelt en dat zij dan niet alle afspraken kan nakomen die zij heeft gemaakt. Mama die zegt dat haar grootste wens vijftig worden is. Ik die piepklein word bij het horen van deze woorden. Mama die moe is van de bestralingen. De steken in mijn hart iedere keer dat die sluipmoordenaar zich héél even laat zien. Deze sluipmoordenaar gaat niet meer weg. Hij blijft zitten waar hij zit en wacht zijn moment af. Kon ik maar een gesprek met hem voeren om uit te leggen dat hij niet mijn mama weg moet pakken. Kon ik hem maar uitleggen waarom mijn mama niet van ons weggerukt kan worden. Wat zou ik graag willen dat ik hem kon zeggen hoe geweldig mijn moeder is…

Deze blog is in naam van jou,
Mijn heldin, mijn beste vriendin, mijn leven.
Maar vooral mijn moeder.

KLIK HIER VOOR MIJN ACTIE BIJ STOPHERSENTUMOREN.NL