Vorig jaar ging ik voor de eerste keer naar ‘Groots met een zachte G’ en ik moet bekennen: ik ben verslaafd! De kaartjes voor volgend jaar zijn inmiddels besteld.

10441240_697646320303982_2113450562952242657_n

We zijn vorige week zaterdag dan ook weer naar ‘Groots met een zachte G’ gegaan. We gingen met hetzelfde clubje vrouwen als vorig jaar. Het was weer lachen, gieren & brullen met deze meiden. Wat een feest was dat zeg!  Waar ik vorige week vrijdag heel trots was om Nederlandse te zijn, was ik deze avond vooral heel trots om Brabantse te zijn. De sfeer was geweldig. Het voelde als één grote familie. Guus Meeuwis wist het publiek goed mee te krijgen met zijn bekendere maar zeker ook  zijn onbekendere nummers. Ik heb van ieder moment genoten!

10377447_697647056970575_6946269201916772631_n

Niet alleen Guus Meeuwis trad op. Nielson stond in het voorprogramma. Niet echt mijn persoonlijke favoriet, maar op zich wel leuk om er een keertje naar te luisteren. Ik werd veel gelukkiger van: KANE! Dat is zeker één van mijn favoriete Nederlandse Bands.

‘Rain down on me’ is ook nog eens het liedje wat ik oh-zo-geweldig vind! Ik ging echt helemaal los (vandaar ook het beetje trillerige beeld, sorry!)

Guus en Kane kregen heel het publiek mee met hun liedjes, maar de volgende DJ – waarvan ik helaas niet de naam weet – wist de menigte ook helemaal los te krijgen. Het maakte niet uit hoe oud of hoe jong je bent, je moest gewoon mee dansen…stilstaan was absoluut geen optie.

Het is moeilijk om exact te vertellen wat dit concert met me deed. Wederom dronk ik geen alcohol. Het was zonder alcohol al zo ontzettend genieten. Het was een feest wat ik nooit meer zal vergeten. Ik voelde me zo ontzettend goed. Het is voor mij onbegrijpelijk dat één man – Guus Meeuwis – zo’n gevoel bij zijn publiek teweeg kan brengen. Wat een kanjer is het! En wat mag hij trots zijn op wat hij heeft neergezet. Petje af!

De terugreis was daarentegen wel dramatisch. De Nederlandse Spoorwegen wilde opeens stipt op tijd wegrijden (wat normaliter never gebeurt). De deuren stonden nog open. De conducteurs zeiden dat we naar achteren moesten rennen, omdat daar nog plek was om vervolgens voor onze neus de deuren te sluiten en gewoon weg te rijden. Ja jongens, anders vertrokken ze net één minuut te laat. 😉 Dat kan natuurlijk niet hè? Er zouden extra treinen worden ingezet, maar dit was niet het geval. Hierdoor hebben we nog een uur moeten wachten en moesten we tevens een heel stuk met de bus (ruim een uur). Ik bleef namelijk voor de gezelligheid bij een vriendin slapen en daar lagen ook al mijn spullen. Helaas kon ik dus niet gewoon naar Den Bosch gaan, maar moest ook ik richting Dordrecht. De treinreis was overigens nog wel héél gezellig. De hele coupe bleef maar zingen, dansen en gek doen! Het feest ging gewoon door. Al met al waren we wel pas om 4 uur in de nacht thuis. Ach ja, onze dag kon toch al niet meer stuk. 😉 Ik heb in ieder geval weer zin in volgend jaar! Kan niet wachten.