Week 23. Drink een hele week alleen water.

Image

Het eerste doel wat ik heb opgesteld in het kader van ‘My Bucket List’ was een week lang alleen maar water drinken. Ik wist van tevoren al dat dit een heel moeilijk te behalen doel voor mij is. Ik ben dol op koffie, thee en een frisdrankje op zijn tijd. Niet echt héél gezond, vandaar dat ik deze uitdaging toch aan wilde gaan. Ik had gehoopt dat het alsnog heel makkelijk zou verlopen en dat ik na deze week het alleen maar water drinken kon voortzetten.

De eerste twee dagen heb ik daadwerkelijk geen koffie gedronken. Jeetje, wat voelde ik me beroerd! De eerste dag had ik voornamelijk heel veel hoofdpijn. De tweede dag voelde ik me echt ziek. Ik was moe, had hoofdpijn en voelde me misselijk. Die dag vroeg ik me voor de eerste keer af of dit het wel waard was. Rond half zeven in de avond ben ik als een roosje in slaap gevallen. Ik ben heel eventjes wakker geweest rond half negen om vervolgens weer in slaap te vallen tot de volgende ochtend zeven uur. Toen was ik het helemaal beu en heb ik in de ochtend een koffie gedronken. Ik voelde me meteen heel goed en kon de wereld weer eventjes aan. Ik maakte die ochtend met mezelf de afspraak om in de ochtend één koffie te drinken en het daarbij te laten. Helaas ben ik deze afspraak niet nagekomen. Vanaf vrijdag dronk ik weer minstens (en wellicht zelfs meer) koffie dan voordat ik aan deze week begon. Het voelt niet alsof ik gefaald heb eerlijk gezegd. Ik heb er vrede mee dat ik een tikkeltje verslaafd ben aan koffie.

Ik heb deze week geen thee gedronken. Zondagavond heb ik één cola gedronken. Het is me misschien niet helemaal gelukt om alleen water te drinken, toch ben ik heel erg trots op mezelf! Het valt me overigens wel op dat mijn huid deze week heel vettig was en ik heb pukkels op mijn gezicht (terwijl ik die normaal helemaal niet heb!). Ik probeer in de toekomst wel meer water te drinken dan ik deed. Alleen water drinken past niet bij me. Ik heb er geen motivatie voor. Een gezonde levensstijl is natuurlijk geweldig, maar ik houd soms gewoon iets te veel van de ongezonde dingen in het leven. I’m sorry! 😉


 Week 24. Maak één dag foto’s van alle activiteiten die je onderneemt.

9 juni 2014

foto 3 (6) foto 2 (6) foto 1 (6)

De ochtend van mijn vrije dag begin ik zoals gewoonlijk met tv kijken onder het genot van een bakje koffie.  Meestal zit ik dan heerlijk in mijn pyjama en mijn ochtendjas. Het duurt bij mij altijd heel lang voordat ik echt wakker ben. Pas nadat ik eventjes tv heb gekeken begint mijn dag echt.

foto 1 (5)

Poetsen hoort ook bij mijn ochtendritueel. Dit doe ik meestal ook voordat ik helemaal aangekleed ben. Tijdens het aankleden doe ik ook mijn sieraden aan en spuit ik wat parfum op. Mijn logica is dat het zonde is om dit vóór het poetsen te doen, omdat je dan alle sieraden toch weer uit moet doen en amper nog je parfum ruikt. Vooraf aankleden zorgt dus voor dubbel werk, haha! 😛

foto 5 (5) foto 5 (4)

En dan is het eindelijk tijd om om te kleden. Normaal trek ik geen korte rokjes aan, maar gisteren zou ik sowieso thuisblijven en het was zo ontzettend warm! Ik wilde me zo luchtig mogelijk kleden. Dochterlief heeft vrijwel al mijn sieraden een keer op Moederdag gegeven, op mijn oorbellen na. Het leukst vind ik het zelfgemaakte armbandje die ik trouw iedere dag aandoe.

foto 1 (4)

Na het aankleden is het tijd voor één van de leukste activiteiten van de dag: bloggen! 🙂

foto 4 (6) foto 4 (5) foto 3 (5)

Op dagen als gisteren baal ik dat geen tuin heb. Ik heb toch eventjes kunnen genieten van de zon en de aangename temperatuur. Deze middag aten we een bamisoepje waar ik een ijskoude ijsthee bij dronk.

foto 3 (4)

Koffietijd. 😉

 foto 4 (3) foto 3 (3)

foto 5 (2)  foto 4 (2)

We aten in de avond spaghetti. Na het eten nam ik een heerlijke lauwe douche. Ik ben absoluut dol op Rituals-producten!


  foto 3 (8) foto 2 (7)

foto 3 (7) foto 1 (7)

Dochterlief heeft vandaag een toets waar we gisteren samen voor hebben geleerd. Ik heb haar voorgelezen in gezelschap van onze poes Lola. Dochterlief is gek op bodylotion. Zij maakte altijd mijn bodylotions op, nu heeft ze er zelf eentje. Elke avond smeer ik hier haar mee in.

foto 5 (6)

Na een avondje thuiswerken en tv kijken is het rond 1 uur bedtijd voor mij. Hopelijk vonden jullie deze plog leuk! Wie weet komt er ooit nog wel eentje. 😉