Nobody can hurt me without my permission.

Vrijdag wist ik het zeker! Ik was helemaal in mijn nopjes na een héél goed gesprek met een oude bekende van me. Hij is onlangs bij mij in de buurt komen wonen. Ik liep richting huis, terwijl hij in de tuin bezig was. We raakten in gesprek en pas drie uur later vertrok ik weer. We spraken over relaties, onze carrière, onze ambities, en onze toekomstplannen. Het was lang geleden dat ik zo’n serieus – maar toch ook wel weer luchtig – gesprek met iemand had. Het was de eerste keer in heel lange tijd dat ik met een man heb gesproken die mij niet het gevoel gaf dat ik te min ben. Het was een heerlijk gesprek! Ik realiseerde me dat ik niet langer mijn tijd moet verspillen aan mannen waarbij ik dit goede gevoel niet heb. Mister YR. is just a friend, maar het voelt fijn om met zoveel respect benaderd te worden. Het was absoluut niet mijn intentie om dit machtige gevoel en deze gedachten los te laten.

Gisteravond – rond een uur of tien – ging opeens de deurbel. Wie kan dat nou weer zijn? Ik deed de deur open en opeens stond hij daar: mister F. also known as meneertje vlinders-in-mijn-buik én mister Asshole met een hoofdletter A. Hoe doen mannen dat toch? Ik heb me  nog een best lange tijd rot gevoeld over de hele situatie met hem. Nu was ik eindelijk zo ver dat ik het los kon laten en precies op dat moment vindt hij het een geweldig idee om zomaar, zonder vooraankondiging, langs te komen. Ik was echt even uit het veld geslagen. Oké, wat moet ik nu doen? Zonder enige aarzeling stapte hij binnen, gaf me een kus op mijn wang en vroeg hoe het met me gaat. Alsof er nooit iets gebeurd is. Hij zei dat ie me mistte en me gewoon echt even moest zien. Hij ging op mijn bank zitten en bestelde wat te eten.

Natuurlijk was ik boos op hem. Ik wilde hem wegsturen. Maar weet je, ik kon het niet. Ik kan het niet uitleggen, want dit stukje van mezelf snap ik niet. De heftige gevoelens, die ik eerder voor hem had, zijn wel verdwenen. Ik kon hem denk ik niet wegsturen, omdat ik aan mezelf wil bewijzen dat ik sterker ben dan hem. Het voelt goed om weer in die positie te zijn waarbij iemand me niet kan raken. Dat voelt veilig aan voor me. Hij kan me geen pijn meer doen, want ik heb nu door hoe hij is. Ik weet dat het alleen een kwestie is van wachten op het moment dat ie me weer laat stikken. Het is niet langer onvoorspelbaar meer. Twisted mind.

Maar goed, deze actie van hem was uiteraard wel weer heel onvoorspelbaar. Ik snap mannen echt niet. Wat is de bedoeling nou eigenlijk? Ik begrijp hem echt niet meer, die mister F. also known as meneertje vlinders-in-mijn-buik én mister Asshole…


Twitter: 233 volgers. / Instagram: 305 volgers. / Facebook: 1 Vind-ik-leuk