Homeland (drama/psychologische thriller) is een Amerikaanse televisieserie die geproduceerd is door Fox 21 en Showtime Originals. De eerste twee seizoenen zijn te bewonderen op Netflix (valt het op dat ik een Netflix-addict ben?). Homeland is gebaseerd op de Israëlische televisieserie Hatufim, die ook wel bekend staat als Prisoners of War. Carrie Mathison (Claire Danes) is een CIA-agent die ervan overtuigd is dat de Amerikaanse marinier, Nicholas Brody (Damian Lewis), een spion is voor Al Qaida. Hij is acht jaar lang krijgsgevangene geweest van Al Qaida en is in de ogen van de CIA een bedreiging voor de nationale veiligheid.

Afbeelding

Homeland stond in de lijst ‘populair op Netflix’. De beschrijving sprak mij erg aan en ik heb niet lang getwijfeld: deze serie wilde ik heel graag kijken! Ik heb er ook geen moment spijt van gehad. Het is geen serie waar je continue actie zal zien. Het is een verhaal wat draait om liefde en verraad, om goed en fout en de verschillende perspectieven die je hier op kunt hebben. Het is een serie die me aan het nadenken heeft gezet. Bovendien speelt één van mijn favoriete acteurs in Homeland: Mandy Patinkin. Hij speelt de rol van Saul Berenson. Ja, ik ben dol op Homeland! Ik vind dit zeker een aanrader. 😉

Wat ik wel jammer vind is het typische Amerikaanse tintje. Het tintje waarin moslims fout(er) zijn dan de Amerikanen. Ik vind dat de nadruk heel erg wordt gelegd op de koppeling tussen moslim zijn en terrorisme. Ik vraag me af wat de makers hier mee bedoelden. Op sommige momenten proberen ze wel de kant van de moslims positief te belichten en dit lukt hen op zich best aardig, maar toch….toch blijven zij de terroristen, de foute gasten.

Het meeslepende verhaal, Mandy Patinkin en het iets wat overdreven Amerikaans tintje maken dat ik Homeland een 7,5 geef.

Homeland @ WordPress