Toekomstdromen zijn miskende herinneringen.

Gisteren schreef ik over het saboteren van mijn eigen plan om meer te gaan slapen. Overigens heb ik vannacht mijn plan om meer te gaan slapen verschrikkelijk gesaboteerd. De man, die verantwoordelijk is voor de vlinders in mijn buik, kwam een film kijken. We hebben daarna nog gekletst en uiteindelijk werd het 5 uur in de ochtend! Mijn dochter is bij haar vader en ik ben vrij vandaag, dus gelukkig kon ik nog wel enigszins uitslapen… maar mijn plan blijft zo wel in de soep lopen!

Nu vraag ik me af of ik eigenlijk niet al mijn (toekomst)plannen saboteer. Misschien maak ik plannen waar ik eigenlijk helemaal niet achter sta. Ik denk het één te willen, maar vervolgens doe ik iets heel anders. Ik wil samenwonen, trouwen, uitbreiding van mijn gezinnetje, maar als ik denk aan alles wat er bij samenwonen bijvoorbeeld komt kijken…dan denk ik: dat wil ik niet! Ik wil een moment zoals dit bijvoorbeeld niet missen, het in alle rust schrijven. De momenten dat ik knus met mijn dochter op de bank een filmpje aan het kijken ben. Het wakker worden zonder dat er iemand ook maar een woord tegen me zegt. Ik wil die momenten niet kwijt. Is dat waarom ik vrijwel altijd op mannen val waarbij je van tevoren al weet dat de relatie een extra uitdaging wordt? Is dat waarom ik verleden tijd meneertjes toelaat op het moment dat er wel een serieuze relatie ontstaat?

Ik wil het deze keer echt goed doen met meneertje vlinders-in-mijn-buik. Ik heb bindingsangst en dat maakt het wel echt heel moeilijk. Ik weet dat ik rare manoeuvres ga maken op het moment dat ik iemand leuk vind. Het proces verloopt alleen geheel onbewust en ik kom er pas achteraf achter dat ik de kans op een gelukkige relatie heb gesaboteerd. Ik kan pas achteraf benoemen wat ik heb gedaan om het te verpesten. Ik heb hier al vaker over geschreven. Het is voor mij een hot item. Het is niet leuk als je zo bent. De twijfels over meneertje vlinders-in-mijn-buik beginnen nu al te komen. Vanuit die twijfels ga ik gek doen…

Nu moet ik er voor zorgen dat ik me bewust ben van iedere stap die ik neem. Waarom handel ik zoals ik doe? Bevordert of belemmert het de relatie met meneertje vlinders-in-mijn-buik? Ik moet bewust nee zeggen tegen alle handelingen die onze relatie belemmeren. Het is officieel nog geen relatie, maar uiteraard is dat wel mijn doel. Ik wil dat het deze keer goed afloopt, ook al ben ik bang. Als hij niet is wie hij zegt dat ie is, dan doet dat misschien effe pijn maar ik vind dat ik de uitdaging gewoon aan moet gaan. Ik wil het niet meer verpesten omdat ik bang ben om pijn gedaan te worden. Ik neem dit risico maar gewoon voor lief! Ik wil niet langer mijn toekomstdromen saboteren. Ik ga er voor zorgen dat ze uitkomen!

En mijn excuses dat ik hierop door blijf drammen. Ik heb soms het idee dat ik de enige vrouw op deze aardbodem ben die het niet voor elkaar krijgt een duurzame relatie te onderhouden. Ik heb het idee dat ik het allemaal verpest. En ik snap het niet..