I’ve always envied people who sleep easily. Their brains must be cleaner, the floorboards of the skull well swept, all the little monsters closed up in a steamer trunk at the foot of the bed.

Hoe is het mogelijk? Mijn sleepchallenge wordt op zeer leuke manier gesaboteerd. Ik ben doodmoe en word wakker met hoofdpijn, maar toch voel ik me kiplekker! Het niet slapen is omgetoverd van piekeren naar urenlang kletsen en lachen met een man die er zorg voor draagt dat ik geen seconde aan de ex denk. Ik voel vlinders (die me ook heel fijn wakker houden). Volgens mij heb ik amper 8 uurtjes geslapen in 2 dagen tijd.

Over hem zal ik jullie later meer vertellen. Zwijmelen is uiteraard heel leuk, maar ergens is het allemaal nog iets te eng en te snel om er nu uitgebreid over te vertellen. Vandaag wil ik me richten op de challenge die totaal in de soep is gelopen, want waar ik hoopte dat ik nu meer zou gaan slapen is het tegenovergestelde waar. Ik ga steeds minder slapen. Ik heb al jarenlang slaapproblemen. Volgens mij had ik als kindszijnde al problemen met slapen. Ik heb zelfs een jaar lang slaapmedicatie ingenomen. Niets helpt! Zou het zo kunnen zijn dat mijn lichaam gewoon minder slaap nodig heeft?

Dat kan ik nauwelijks geloven, want ik ben wel continue moe. Ik voel me vaak niet fris en fruitig. Ik word regelmatig heel moe wakker en het is elke ochtend weer een hele uitdaging om mijn bed uit te komen. Ik heb wel meer slaap nodig, maar blijkbaar gaat er iets helemaal mis….