I think insomnia is a sign that a person is interesting.

Slapen blijft voor mij een puntje van aandacht. Ik ben iemand die echt 8 uur slaap nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. Daarin werk ik mezelf dus echt heel erg tegen, want ik ben tegelijkertijd een avond (of beter gezegd, nacht) mens. Ik vind avonden heerlijk! Dan voel ik me energiek en kan ik de hele wereld aan. Dat is allemaal heel leuk en aardig natuurlijk, maar niet als je iedere ochtend gewoon om half 7/7 uur je bed uit moet. Ik wil een ochtendmens van mezelf maken, en dit betekent: op tijd naar bed! Om die reden heb ik mezelf uitgedaagd met een sleepchallenge. Dit betekent concreet: iedere avond op tijd naar bed, zodat ik 8 uur slaap.

Hoe gaat dit tot nu toe? Ronduit slecht. Meestal ben ik wel op tijd naar bed gegaan, maar dan lig ik nog héél lang te woelen en te draaien. Het piekeren blijft maar doorgaan. Ik kan dan echt niet slapen! Het is heel frustrerend. Ook ben ik een keer wel op tijd gaan slapen, maar werd ik alsnog heel moe wakker. Dat resulteerde alsnog in het doen van een dutje. In het weekeinde slaap ik juist meer dan 8 uur. Ik ga dan diep in de nacht naar bed en slaap heel erg uit.

Ik heb nog ongeveer 3 weken om hier aan te werken. Ik hoop echt oprecht dat het slapen steeds iets beter gaat, want iedere dag moe zijn: I don’t want that anymore! Ik laat jullie over ongeveer een week weer een update horen.

Fijne dag vandaag!