Sometimes you put walls up not to keep people out, but to see who cares enough to break them down.

Dear mister HB,

Ik ken je al tien jaar.

Tien jaar waarin we elkaar beter hebben leren kennen. Er waren ups en downs. Je hebt me regelmatig pijn gedaan. Ik heb jou pijn gedaan.

Tien jaar waarbij je niet altijd aanwezig was. Soms zie ik je jaren of maanden niet. Andere tijden zie ik je vrijwel dagelijks. Je bent er altijd voor me geweest op de momenten dat ik je echt nodig had. Anderzijds heb je ook dingen kapot gemaakt waarvan ik het je nog steeds kwalijk neem. Het is een bizarre relatie, de relatie die wij met elkaar hebben. Enerzijds ben je de allerliefste, de allerknapste, de allermooiste, de allerleukste. Anderzijds kan ik je soms wel wurgen. Je komt afspraken niet altijd na, je bent niet altijd wie je zegt dat je bent, je liegt vast weleens tegen me. Het is raar dat ik je enerzijds niet kan luchten of zien, en aan de andere kant echt waarde hecht aan de momenten die we samen beleven. Je bent een vriend. Een betere zelfs dan de meeste andere mensen die ik ken. Je geeft me niet op. Je blijft naast me staan en het is ons tegen de wereld. Ik geef om je. Het zou meer moeten zijn dan dit, denk ik soms weleens. Jij denkt dat ook met regelmaat. Je vraagt me vaak of het niet tijd wordt dat we elkaar een kans geven, dat het tijd wordt dat ik je ouders leer kennen en dat we samen iets opbouwen. Misschien is deze vriendschap me echter meer waard dan een relatie. Een relatie is kwetsbaar. Een vriendschap is meestal sterker. Wat wij hebben is meer dan vriendschap, maar net iets minder dan een relatie. Je bent soms jaloers. Je vindt sommige dingen niet leuk. Ik voel het alleen vaak niet zo. Het is verwarrend. Ik weet niet wat ik met jou moet. Ik weet niet wat ik voelen moet. Ik weet niet wat ik denken moet. Wat zijn wij samen?

Tien jaar waarin ik steeds meer om je ben gaan geven.

Tien jaar waardoor ik niet meer een leven zonder jou kan voorstellen. Jij bent bijzonder, mister HB. Ik heb nog nooit iemand leren kennen zoals jij. Iemand een beetje zoals ik.