One of the saddest thing that can happen is when one falls in love while the other wants nothing more than friendship.

Persoonlijk vind ik niets zo vervelend als een vriend die uit de friendzone probeert te stappen. Waarom ik dit zo vervelend vind? Hoe je het ook aanpakt, de vriendschap krijgt een flinke deuk te verduren en meestal is deze deuk niet meer te repareren. Mister H. is een man die ik als een goede vriend beschouw. Ik voel me niet aangetrokken tot hem, maar ik kan wel met hem lachen, gieren en brullen. Ik kan goed met hem praten, juist omdat hij zich in de friendzone bevindt en ik hem niet als relatie-materiaal beschouw.

Vanaf het moment dat hij me heeft laten weten dat hij me leuk vindt, probeer ik afstand te bewaren. Niet eens zozeer omdat hij me leuk vindt, maar sinds deze openbaring ben ik anders naar hem gaan kijken.

*Pas op – het verhaal neemt vanaf nu een nogal vreemde wending*. 

Eerder waren zijn vrouwelijke trekjes me ook al opgevallen, maar ik bekeek hem gewoon als een vriend. Ik voelde geen bedreiging in die zin dat hij me opeens zou zoenen of iets in die richting. Nu voel ik die dreiging wel, omdat hij me leuk vindt. Ik ben bang voor het moment dat hij de verkeerde signalen oppikt en plotseling denkt dat mij zoenen een héél goed plan is. Vrijdag was hij op visite. Nu weet ik natuurlijk niet of mijn bindingsangst mijn zintuigen flink aan het bespelen is, maar ik dacht toch echt borsten te zien! Zijn gezicht ziet er vrouwelijk uit en hij heeft geen adamsappel. Mijn intuïtie hierin is zo sterk dat ik het amper kan negeren.

Voorheen dacht ik echt altijd dat ik heel open minded ben. Eerder had ik twee vrienden die als vrouw zijn geboren. Hier had ik helemaal geen problemen mee. Het verschil is denk ik dat zij dit gewoon eerlijk tegen me hebben gezegd. Zij hebben mij de keuze gegeven om te bepalen hoe ik hiermee om zou gaan. Mister H. doet dit niet. Nu weet ik dat ik niet het recht heb om te bepalen tegen wie en wanneer hij eerlijk zegt dat hij als vrouw geboren is, maar toch is mijn beeld van hem veranderd. Het is ook geen onderwerp wat je zomaar aandraagt. Wat als ik het mis heb?

Dus ik doe nu waar ik heel goed in ben. Vluchten… en ik hoop heel erg dat hij me zonder moeite laat gaan.