De helft van de Nederlanders is ontevreden over zijn of haar nachtrust. Helaas behoor ik tot de groep mensen die inderdaad ontevreden is hierover. Ik woon in een rustige buurt waar er geen sprake is van geluidsoverlast. Ik denk zelfs dat ik de enige ben die nog wakker is rond middernacht.

Ik drink geen alcohol om in slaap te kunnen vallen. Ik ben nogal verslavingsgevoelig en ik ben niet van plan om alcoholist te worden nadat ik zo hard heb gestreden om van mijn drugsverslaving af te komen. Ik maak me echter wel heel veel zorgen over het feit dat ik niet in slaap kan komen. Ik heb  de laatste tijd vaak last van hoofdpijn. Dit belemmert mij in het dagelijks leven. Vandaag moest ik bijvoorbeeld thuis blijven vanwege mijn hoofdpijn en misselijkheid. Oververmoeidheid doet veel met een mens.

Ik drink geen cafeïnehoudende drankjes voordat ik ga slapen. Ik stuiter van mezelf al heel erg, laat staan als ik ook nog eens massaal aan de cafeïne ga. Ik drink overigens in de ochtend wel veel koffie, omdat ik anders helemaal niet wakker word. Dit komt weer door het feit dat ik ’s nachts pas rond 2 a 3 uur in slaap val. Om 7 uur in de ochtend moet ik alweer paraat staan om mijn dochter te voorzien van een ontbijtje en haar klaar te maken voor school. Soms moet ik eerder opslaan omdat ik eerder moet beginnen met werken. Het is allemaal niet handig dat ik pas zo laat ga slapen. Het is ook niet zo dat ik eerder in slaap val als ik er ’s ochtends heel vroeg uit mijn bedje ben gestapt. Ik snap gewoon niet dat slapen zo’n groot probleem vormt.

Tv kijken en internetten (op mijn telefoon of tablet) doe ik wel tot het moment dat ik naar bed ga, en ja, ik moet bekennen dat ik gisteren op bed tv heb gekeken. Eenmaal in mijn bed begin ik te piekeren en wil ik graag mijn gedachten verzetten. Dit resulteert in tv kijken van ‘feel good’ series. Ik ben gewoon bang dat mijn hoofd anders maar door blijft ratelen en enge gedachtes blijft creëren.

Mijn slaapproblemen zijn niets nieuws. Ik heb ooit slaapmedicatie gehad vanwege mijn slaapproblemen. Ik viel hiermee inderdaad binnen enkele minuten goed in slaap, maar de ochtend daarna werd ik alsnog heel moe wakker. Ik ben na een tijdje dus gestopt met het innemen van medicatie, en nu heb ik er eerlijk gezegd geen behoefte aan. Wat ik nog het meest raar vind is dat ik op de bank wel direct in slaap val. Ik heb op de bank helemaal geen problemen met in slaap vallen. Ligt het dan misschien toch aan mijn bed? Ik begin tamelijk radeloos te worden als het gaat om mijn gebrek aan slaap. Ik moet nu vaak overdag een dutje doen (als ik vrij ben). Overdag heb ik echter akelige dromen. Zo droomde ik vandaag dat mijn dochter een jointje aan het roken was. Ik werd helemaal in paniek wakker. Gelukkig kwam ik er al snel achter dat het een droom was.

Zijn er nog meer mensen die last hebben van slaapproblemen? Hoe gaan jullie hier mee om? En wellicht hebben jullie tips. Zouden jullie die met mij willen delen?

Afbeelding