Vandaag ben ik op een Facebookpagina een artikel tegengekomen van één van mijn mede-bloggers op WordPress. Het betreft een artikel met de titel ‘Christelijke feestdagen binnenkort verboden in heel Europa’. Wat mij betreft mag iedereen een mening vormen wat betreft de islam. Hetgeen dat ik nu zo ontzettend jammer vind is dat het vaak gebaseerd is op onjuiste berichtgeving in de media of andere onbetrouwbare bronnen. De haat die ik voel jegens moslims vanuit landgenoten, soms zelfs vrienden, vind ik moeilijk om te verkroppen. Ik snap niet hoe je haat kunt voelen tegenover iets wat je amper kent. Het feit dat veel autochtone Nederlanders geen idee hebben van wat de islam precies inhoudt, is waarschijnlijk ook de reden dat zoveel mensen er angstig voor zijn, en die angst zorgt voor woede. Woede is namelijk een makkelijker te verkroppen emotie dan angst voor het onbekende. Ik vind het zonde dat mensen met haat in hun hart leven, want haat verbittert mensen. Het zorgt ervoor dat men niet meer rationeel kan nadenken. Mensen die haat voelen zijn gevaarlijk. Ze zullen iedere kans aangrijpen om in de tegenaanval te gaan, zelfs als ze niet aangevallen worden. Het meest frappante van het hele verhaal vind ik dat de mensen die het hardst tegen de islam zijn en het meest lijken te willen vasthouden aan de Nederlandse cultuur de Bijbel waarschijnlijk nog niet eens in het echt hebben gezien. Laat staan dat ze weten wat het christelijke geloof precies inhoudt. Ze bewaken iets waarin ze waarschijnlijk nog niet eens geloven. Waarom zo vijandig? Ik geloof in God, ik ben een christen, en ik weet dat niemand mijn geloof in God van me kan afpakken. Misschien wordt het tijd dat meer mensen zich richten op het geloof (welke dat dan ook mag wezen).

In dit artikel wordt naar mijn mening verwezen naar onbetrouwbare bronnen (zoals Partyflock) en daarnaast wordt er olie op het vuur gegooid middels een titel vol met onwaarheden. Het is gevaarlijk om dergelijke uitspraken te doen in een land waarin sommige mensen verblind zijn door de haat tegenover de islam. Ze nemen alles voor waar aan, zelfs als het tegendeel zo vaak wordt bewezen. Vrijheid van geloofsovertuiging staat in de Grondwet. Dit betekent ook dat iedereen het recht heeft om hun geloof te praktiseren binnen de grenzen van de Nederlandse wetgeving. Kerstmis is een bron van inkomsten voor de Nederlandse overheid. De overheid is slim genoeg om te beseffen dat het niet mogelijk is om Kerstmis te verbieden, al is het puur omdat het Nederlandse volk dit niet zou pikken. Genoeg redenen (zonder dat ik echt onderzoek heb gedaan) om niet te geloven wat er in dit artikel staat.

Ik hoop dat we in de toekomst vreedzaam met elkaar kunnen samenleven. Ik hoop dat het in de toekomst niet uitmaakt wat je afkomst is, wat de kleur van je huid is, wat je geloofsovertuiging of seksuele voorkeur is. Ik hoop dat mensen leren om te gaan met de verschillende culturen die er binnen onze samenleving met elkaar samenleven. Ik hoop dat mensen elkaar zullen respecteren. Ik hoop dat mijn kinderen in een wereld opgroeien waarbij haat uit het woordenboek is geschrapt. Ik weet dat het niet echt realistisch overkomt op dit moment, maar ach, een beetje dromen mag toch?

Image